Verzorging & Welzijn

Ik kan je coachen bij de volgende life-events van jou en je kat. De kattencoaching zal dan meer informatief en preventief zijn, maar kunnen ook zeker probleemoplossend werken:

Voeding & Gewicht
Senior & Oude Dag

Kitten & Opvoeding
Nieuwe & Oude Kat

Nieuw &Oud Huis
Kind & Kat
kattencoach-Amsterdam-gedragsproblemen-kat
Overig

dierenarts overig

Wat kan ik jou bieden?

Voeding & Gewicht

Voeding is een belangrijk onderdeel voor het welzijn van je kat. Bij verkeerde voeding kan je kat allerlei lichamelijke klachten krijgen, zoals allergieen, blaasproblemen en overgewicht. Maar ook gedragsmatig. Bij ondervoeding kan het zijn dat jouw kat uit frustratie op het aanrecht blijft springen, of eten steelt van tafel. 

Overgewicht Veel katten kampen tegenwoordig met overgewicht. Overgewicht kan een risico vormen voor de gezondheid van je kat (denk aan suikerziekte, 2x per dag insuline prikken). Je weet dit waarschijnlijk wel, maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken. En het is ook best lastig: eenmaal eraan is het heel lastig de kilootjes er af te krijgen. De dierenarts geeft je dan bv het advies dat je kat moet afvallen, maar je vervalt al snel weer in je oude gewoontes. Minder eten geven? Dat luistert best nauw, want een crashdieet is niet gezond voor je kat (leververvetting). Ander voer? Er zijn zoveel soorten en smaken in de winkel, geen idee welke te kiezen. Ook geven de etiketten op de verpakking niet altijd het ware verhaal weer i.v.m marketing. Met als gevolg dat je blijft proberen en strugglen. Ik coach jou graag bij de uitdagingen die je bij voeding voor je kat kunt ervaren.

Senior& Oude Dag
Oude katten, ik ben er dol op, ze zijn zo aandoenlijk;). Mijn Yello is inmiddels 18 jaar, mijn lieve ouwe schat. Wist je dat een kat al senior is vanaf zijn 7e jaar? Vanaf 15 jaar heb je echt een oudje, een bejaarde;). Uit onderzoek blijkt dat 90% van de katten vanaf 10 jaar al last hebben van artose. Daar merk je in het begin niets van, want een kat is een kei in het verbergen van pijn. Bij het ouder worden van katten wordt al snel gedacht dat lichamelijk ongemak er nou eenmaal bij hoort. Een kat miauwt bv heel hard, hij zal wel dement zijn. Maar het kan ook zijn dat je kat doof aan het worden is, ontstaan vanuit een lichamelijke kwaal, die door medicijnen van de dierenarts verholpen kunnen worden. Door inzicht in gedrag kan lichamelijk en geestelijk ongemak voorkomen worden.

Ik help je graag het levensgeluk van je kat op leeftijd te vergroten!

Kitten & Opvoeding
Tijdens de coronaperiode waren ze niet aan te slepen, kittens! Ook de asiels waren zo goed als leeg. Wij zelf namen geen kittens, maar 2 cavia’s erbij. Hoewel ik ook opgegroeid ben met cavia’s, was het een hele andere tak van sport dan de verzorging van onze kat Yello. Toen pas merkte ik dat het super fijn is als iemand je helpt en adviezen geeft over wat er allemaal bij komt kijken.

Graag geef ik jouw tips & tricks bij het nemen van een kat/kitten als huisdier.

Nieuwe & Oude Kat
Matching is een vak apart. Veel mensen denken dat 1 kat alleen is, en nemen daarom vaak een 2e kat erbij. Voor de gezelligheid. Maar zeer regelmatig matcht het niet, de kat die er al was ziet de nieuwe kat als indringer en slaat hem de tent uit. Of andersom. Als je van plan bent een 2e kat erbij te nemen, coach ik je graag hoe je op een goede manier de nieuwkomer introduceert. Het is belangrijk om het gelijk vanaf het begin goed aan te pakken, zodat de katten langzaam aan elkaar kunnen wennen.

Graag geef ik jou adviezen voor een goede introductie bij een nieuwe kat!

Oud & Nieuw Huis
kat verhuizen hulpEen kat blijft het liefst in zijn eigen vertrouwde huis. Daar voelt zij/hij zich veilig en zeker, dat is zijn territorium, met haar/zijn eigen geuren. Daarom pas ik ook tijdens vakanties of afwezigheid van de baasjes in hun eigen huis. Haal je een kat uit zijn vertrouwde omgeving, dan zal de kat stress ervaren. Is er sprake van een verhuizing, dan is een goede voorbereiding nodig.

Graag begeleid ik jou en je kat tijdens het proces van verhuizing.

Kind & Kat
Je staat op het punt om een kat als huisdier te nemen, iets wat jouw kind waarschijnlijk al zo lang op zijn/haar verlanglijstje heeft staan. Wat zal je kind blij zijn! Het is een cadeau voor het leven. Ik vind het zelf echt een meerwaarde wat je een kind kunt meegeven. Een dier geeft zoveel vreugde, troost, gezelligheid. Wel zal je waarschijnlijk zelf de kattenbak moeten gaan scheppen:). Maar als dat het is..

Of je hebt al jaren een kat, het is jouw grote schat. Op een gegeven moment ben je in verwachting en is er een baby op komst. Je maakt je zorgen over hoe jouw kat en kind samen gaan matchen. Qua aandacht, qua huisinrichting. Hoe zal je kat zich straks gaan gedragen als de baby er is, en hij (even) niet meer het  belangrijkste schatje in huis is?

Ik geef je graag adviezen over de omgang van jouw kind en kat zo goed mogelijk te laten verlopen.

Dierenarts & Pillen
Krijg je jouw kat ook met geen mogelijkheid in zijn mandje als ie naar de dierenarts moet? Dan kom je terug, en dan moet je kat aan de medicijnen…
Ja, hoe dan?? Want geheid gaat je kat er snel van door, of probeer je hem in de houdgreep een pil in zijn keel te duwen. En die hij vervolgens doodleuk onder het bed uit zijn bek laat vallen. Vreselijk toch al die stress voor jou en je kat. Dat kan echt anders!

Ik help je graag aan tools & technieken om medicijnen en dierenartsbezoek voor jou en je kat makkelijker te maken.

Overig
Misschien zoek je hulp bij iets anders?
Laat het vooral weten.
Of check de informatie bij mijn Coaching voor Gedragsproblemen 

Blijf niet te lang strugglen , vraag hulp!

Kattencoach-kattengedragstherapeut-Tinley-gedragsproblemen-kat-Amsterdam-Noord-Holland